Cu copilul la psiholog

Cititi articolul ..
22 Apr 2015
0 Comment
Cu copilul la psiholog

Fiecare copil este unic, nu numai prin aptitudinile pe care le are , dar și prin modul în care el percepe lumea din jurul sau. Doar cu răbdare și dăruire vom reuși să descâlcim firele încurcate  ale sufletului , fire care poate au condus la un comportament necorespunzător. Indicii pentru descâlcire vor fii cuvintele, gesturile, tonalitatea vocii copilului  și nu numai. Cu ajutorul acestor elemente vom găsi „firul de aur”  care ne va ajuta să observăm toată istoria copilului și să putem interveni în așa fel  încât să-l ajutăm în dezvoltarea lui. Comportamentul inadecvat este doar vârful icebergului, ca psihologi nu este de ajuns să găsim problema și să incercăm.

Consiliere premaritala

Cititi articolul ..
08 Apr 2015
0 Comment
Consiliere premaritala

De ce consilire premaritală? Primul lucru la care ne gândim când auzim aceste cuvinte  ”consiliere premaritală” este – de ce le trebuie cuplurilor care sunt în culmea fericirii, consiliere, dar s-au hotărât să se căsătorească, nu? Chiar aici este răspunsul – pentru că s-au hotărât să legitimeze relația lor, să-si lege viața conform legi și pentru că relația este alcătuita din două persoane care se iubesc, care doresc să continue drumul comun, dar care trebuie să invețe să conviețuiească armonios. Nu contează cum e fiecare dintre parteneri, anxios, depresiv, autoritar, risipitor sau zgarcit, taciturn sau coleric, detestat/ plăcut de unii ori de altii, nu conteaza ce fel de persoana este.

Principii generale pentru o viață fericită

Cititi articolul ..
09 Nov 2014
0 Comment
Principii generale pentru o viață fericită

I. DECALOGUL RAŢIONALITĂŢII (A se citi zilnic, dimineaţa sau seara înainte de culcare) 1. AR FI PREFERABIL să reuşeşti în tot ceea ce faci şi fă tot ce depinde de tine în acest sens DAR DACĂ NU REUŞEŞTI, nu înseamnă că eşti fără valoare ca om ci doar că ai avut un comportament mai puţin performant, care probabil poate fi îmbunătăţit în viitor. 2. AR FI PREFERABIL să reuşeşti în tot ceea ce faci şi fă tot ce depinde de tine în acest sens DAR DACĂ NU REUŞEŞTI, aminteşte-ţi că este doar (foarte) rău fără a fi însă catastrofal (cel mai rău lucru care ţi se putea întâmpla). 3. AR.