Servicii Cabinet Life Therapy

Evaluare Psihologica

Psihodiagnosticul clinic vizeaza cunoasterea factorilor psihologici cu relevanta pentru sanatate si boala. Cunoasterea acestor factori se realizeaza prin procesul de evaluare psihologica, in care se utilizeaza metode diverse precum testarea psihologica, interviu clinic (liber, semistructurat, structurat etc).

Componentele psihologice evaluate clinic pot include:

  • aspecte afective;
  • aspecte cognitive;
  • aspecte comportamentale;
  • aspecte psihofiziologice;
  • aspecte de personalitate;
  • aspecte relaţionale.

Consiliere Psihologica

Consilierea psihologica este o forma de inteventie psihologica orientata spre autocunoastere, optimizare si dezvoltare personala, respectiv adaptarea cat mai eficienta la mediul extern si urmareste sa previna aparitia unor probleme de natura emotionala, cognitiva sau comportamentale. Se adreseaza unei structuri de suprafata mai evidente si mai usor controlabile constient, avand un caracter formativ, mai liber, oarecum situational centrata fiind pe „problema” utilizand predominant dialogul de clarificare, suport si angajare a clientului in rezolvarea propriei probleme de „acum si aici” din contextul sau existential, sau situational de viata.

Psihoterapie

Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar, situat la granița dintre medicina și psihologie. Este o modalitate de tratament cuprinzător, deliberat și planificat, prin mijloace și metodologii științifice, având un cadru clinic și teoretic, centrată pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburări mintale sau stări de suferinta psihosociale și/sau psihosomatice și comportamente disfuncționale. (definiția dată psihoterapiei de către FRP- Federația Română de Psihoterapie). Obiectivul interventiei terapeutice este:  dezvoltarea unor noi strategii de coping existential, activarea resurselor blocate, complementare sau compensatorii, astfel incat persoanele, familiile si grupurile in dificultate sa-si gaseasca propriile solutii, utilizandu-si potentialul de care dispun. Relatia terapeutica se formeaza intre cei doi poli:  terapeut- pacient/client, iar aceasta legatura creeaza un “spatiu terapeutic” al refacerii treptate, un spatiu al increderii si compasiunii, un spatiu confidential si autentic, acolo unde beneficiarul psihoterapiei nu este criticat si judecat.

Dezvoltare Personala

Dezvoltarea personală include activități și experiențe care au scopul final de a îmbunătăți starea de conștientizare, dezoltare a talentelor și abilităților personale, îmbunătățirea calității vieții și contribuirea la realizarea aspirațiilor și viselor personale.  Pentru a evolua personal e nevoie sa parasesti „ zona de confort” si sa actionezi diferit pentru a avea rezultate diferite. Cei care apeleaza la aceste programe sunt motivati sa se autodepaseasca, performand in relatiile lor cu sine si cu ceilalti.

Organizam:

 • grupuri de dezvoltare personala (optimizare umana)
 • grupuri de autocunoastere si relaxare
 • grupuri de socializare si suport pe diferite teme

Psihoterapie pozitiva

Totul a inceput undeva prin anii 1980 cand Prof. Dr. Nossrat Peseschkian, specializat in neurologie, psihiatrie, psihoterapie si medicina psihosomatica a pus bazele Psihoterapiei Pozitive.  Este o metoda terapeutica umanista , transculturala si psihodinamica foarte raspandita in lume, fiind prezenta in peste 80 de tari.

Din perspectiva psihoterapiei pozitive fiecare om are o latura pozitiva si una negativa a personalitatii sale care sunt de dorit sa ajunga in ECHILIBRU, astfel incat, aceste polaritati sa lase loc armoniei in fiinta umana. Metoda se bazeaza pe imaginea pozitiva a omului, imagine conform careia omul este prin natura inzestrat cu patru tipuri de capacitati: fizice, psihice, sociale si spirituale.